Anti-age,  Beauty Event,  Blog,  Botox,  Filler

Guide om Botox

Hvad er Botox?

Botox er faktisk en nervegift, der blev opfundet i 1897 af Justinus Kerner. Det hedder rigtig botulinum toxin. I 1900-tallet fandt man ud af, at det kunne bruges til medicinske behandlinger. For eksempel til behandling af muskelspasmer.

I 1980’erne blev en kvinde behandlet med botulinum toxin for muskelspasmer og opdagede i den forbindelse, at det glattede hendes rynker og bad hendes læge, om hun også måtte få noget botox i panden. Dermed opstod ideen til, at bruge det til kosmetiske behandlinger.

I 1989 blev botox godkendt til kosmetiske behandlinger og er i dag det mest brugte præparat til formålet.


Hvordan fungerer Botox/Vistabel?

Botox/Vistabel fungerer ved at begrænse nervesignalerne, således at musklerne ikke spændes og skaber rynker i det behandlede område. Ligeledes, kan man begrænse nervesignalerne og derved få en muskel til, at trække sig sammen. Denne metode gør sig gældende, ved eksempelvis brynløft, løft af mundvige, markering af kæbe og løft af læbekant.


Virker Botox/Vistabel med det samme? 

Ca. 3 dage efter behandlingen begynder huden så småt at blive glattere, og rynkerne bliver minimeret. Den fulde effekt kan ses efter ca. 14 dage.  


Hvor længe kan du se effekten af Botox/Vistabel?

Effekten aftager typisk efter 3-6 måneder, dog vil de efterfølgende behandlinger, som regel have en længere holdbarhed. Når du er blevet behandlet med botox gennem en længere periode, vil der typisk gå længere tid, før du skal have en ny indsprøjtning. Det skyldes, at musklerne bliver mindre af ikke at blive brugt, og at de derfor bliver mere påvirkede af botox’en.


Bivirkninger ved Botox?

Normalt er der ingen bivirkninger med den rette mængde. Problemerne opstår, hvis du får for meget botox, eller det bliver sprøjtet et forkert sted hen.

En almindelig bivirkning kan være, at du får for meget i panden og den dermed bliver helt lammet og du kan opleve, at få panden bliver tung nedover dine bryn. Det vil derefter tage dig mellem 1 og 4 måneder, før du det er normalt igen. Det er derfor bedre, at få sprøjtet for lidt ind første gang og komme til opfølgende behandling, end at få for meget.

Derudover kan behandleren kommer til at ramme et blodkar, i stedet for musklen, kan det føre til, at du kommer til at have et lille blåt mærke i et par dage.


Hvor i ansigtet kan botox bruges?

Botox kan bruges på en lang række forskellige steder i ansigtet. Det bruges typisk til at behandle rynker med, som er styret af musklerne.


Hvor får jeg selv Botox?

Jeg får selv Botox ca. hver 5-6 måned. Her får jeg mellem bryn (2), brynløft (3), løft af mundvige (8) og opstramning af kæbelinje (9). Derudover får jeg ca. en gang om året, lidt i panden (1) og lidt ved øjnene (4). Men kun lidt, da jeg ikke ønsker alle mine rynker forsvinder, men gerne vil mindske dem lidt.


Vælg altid en autoriseret behandler

Det er vigtig, at finde den rette behandler, gerne med mange års erfaring. Du mindsker dermed også risikoen for, at du kommer til, at få problemer med lammelser eller blå mærker.

Hos Klinik Hellerup er det altid Grit, som behandler mig.


Gå ikke glip af Events – Tilmeld dig Nyhedsbrevet

* indicates required

En kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *