Anti-age,  Blog,  Filler

Filler Guide

Hvad er filler?

Hyaluronsyre hører til den ikke-kirurgiske kategori af vævsfyldere. Filler består af hyaluronsyre og vand. Hyaluron er et sukkerstof, som findes naturligt i vores bindevæv. Det er i stand til, at binde væske i huden og derved give fylde. Filler er stabiliseret hyaluronsyre, der forekommer naturligt i kroppen og eksisterer i alle levende organismer.

Fillers som Juvéderm, Restylane, Aliaxin og Belotero, er alle ikke permanente vævsfyldere. De indeholder en krystalklar gel, som injiceres i ansigtet. Det injiceres i hudens øverste lag, samt i læber, hage, kæbe, kindben og lignende. Det har en unik evne til, at binde vand til sig. Det giver fylde og udvider vævet med en udglattende og vitaliserende effekt.

Hyaluronsyre produceres i hud og brusk ved både dyr og mennesker. I huden udfylder det naturlig hyaluronsyre tomrummet, mellem et netværk af små kollagen- og elastintråde. Derfor spiller det en vigtig rolle for hudens evne til at binde vand, som gør at huden er stram og fast.

Fordelen ved den hyaluronsyre, som anvendes i de nævnte filler mærker, er at de er kunstigt fremstillet. Så der er ikke rester fra dyreproteiner i stofferne. Risikoen for at overføre sygdomme, eller risiko for allergiske reaktioner, er derfor meget lille. Det er derfor sjældent nødvendigt, at udføre test før behandlingen.


Hvordan fungerer filler?

I takt med at vi ældes, mister vi noget af fylden i vores hud og underhud. Filler bruges til, at genskabe den fylde, behandle rynker, give fyldigere læber, forme kindben, kæbe og hage. 

Først og fremmest desinficeres behandleren huden grundigt. Hvis du skal have udglattet fine rynker, så lægger behandleren en tynd nål helt overfladisk i huden eller lige under. Filler sprøjtes ind enten i et eller flere steder, læber ofte flere steder.

Skal du have filler i kindben, kæbe eller nasolabial linjer, kan behandleren med fordel, først lave et hul med en kanyle. Derefter fører behandleren en længere kanyle ind. Idet nålen føres tilbage til indgangshullet, sprøjtes fillers ind i en lige linje. Behandleren massere let området, for at sprede fillers i vævet. Hvis det er dybe furer eller kindben, der skal korrigeres, så lægges den dybere ofte helt ned til knoglen.


Gør det ondt?

Det er ikke smertefrit, men det er lidt afhængig af, hvor smerte-følsom du er. Juvéderm som klinik Hellerup bruger, indeholder et lokalbedøvende middel lidokain, der gør behandlingen mere behagelig. Men behandlingen gør mere ondt, end når man får botox.


Virker filler med det samme? 

Ja, du kan se resultatet med det samme, men du kan forvente en smule hævelse og ømhed på injektionsstedet i 2-4 dage efter behandlingen. Desuden kan huden blive lidt rød.


Hvor længe kan du se effekten af filler?

Hvor længe resultatet holder, afhænger i stor grad af, hvilke dele af ansigtet, der injiceres, samt hvilket produkt, der anvendes. Normalt holder resultatet i op til et år, men effekten aftager typisk efter 3-12 måneder. Efterfølgende behandlinger giver som regel en længere holdbarhed.


Bivirkninger ved filler?

Selv om risikoen er lille, kan der godt opstå komplikationer og bivirkninger ved filler behandling.

Almindelige bivirkninger: Du kan opleve lokal smerte, ømhed, let rødme, hævelse og blå mærker de første par dage, især ved læberne.

Ikke almindelig bivirkninger: Især hos mørklødede personer kan der komme pigmentforandringer, som oftest svinder af sig selv i løbet af 3 – 6 måneder. I meget sjældne tilfælde, kan der opstå infektion og lokale vævsreaktioner med hævelse.


Hvor kan du bruge filler i ansigtet?

Fordelen ved filler kontra botox er, at du ikke mindsker din mimik. Du genskaber fylde i vævet, hvor du tidligere havde fylde, eller kommer fylde, hvor du synes du mangler. Du kan også bruge filler til, at få din næse mere lige, hvis du har et lille bump på næseryggen.

Fillers kan også anvendes i kombination med de fleste andre kosmetiske foryngende behandlinger, som eksempelvis Botox


Hvor har jeg selv filler i ansigtet?

Jeg er selv ret glad for filler, jeg har fået lavet mere fyldige læber, genskabt fylde under øjnene, kinderne, mundvigen og ved hagen.

Jeg får cirka en gang om året 0,5 ml i læberne, for at holde fylden ved lige. Derudover får jeg ca. fordelt 1-2 ml, i de andre områder, alt efter hvad der trænger til, at få mere fylde.

Sidst fik jeg lagt fylde ind under øjet ved ydersiden, da jeg var sunget lidt ind der.


Vælg altid en autoriseret behandler

Det er vigtig, at finde den rette behandler, gerne med mange års erfaring. Du mindsker dermed også risikoen for, at det ikke ligger pænt. Hos Klinik Hellerup er det altid Grit, som behandler mig. Se i Event kalenderen, hvornår der igen er event.


Gå ikke glip af Events – Tilmeld dig Nyhedsbrevet

* indicates required

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *